ELS 7 ERRORS MÉS FREQÜENTS EN TRIAR
- Triar sense suficient informació o basant-se en dades errònies. Ocasiona decisions equivocades amb la consegüent frustració.
- Estudiar per estudiar, perquè quelcom cal fer, però no perquè ho desitgem. Provoca desmotivació, per la qual cosa és normal no seguir avant amb els estudis triats.
- No valorar totes les alternatives possibles. Pot ocasionar que més avant es puga descobrir una opció més adequada per al que vols fer realment.
- Decidir pel que diguen o fan els altres. Si deixes que les opinions dels altres pesen més que la teua pròpia, pots acabar estudiant el que volen els altres i no el que tu desitges.
- Triar el fàcil, el que menor esforç requereix. Provoca que no triem el que realment és millor per a nosaltres. En rares ocasions la via més fàcil coincideix amb millor encara per a nosaltres.
- Guiar-se només per les eixides. Pot fer que triem uns estudis que no encaixen amb els nostres.
- Decidir amb presses, sense dedicar-li el temps necessari. Difícilment es pot prendre una bona decisió sense dedicar temps a informar-se.
INFORMACIÓ ACADÈMICA
Si el que necessites és un qüestionari que t'ajude a prendre decisions, et recomanem este: http://www.educaweb.com/orientacion/intereses-profesionales/
Una vegada acabat el qüestionari apareixen dues versions dels resultats:
- versió reduïda: és interessant el grup ocupacional en què hem obtingut la puntuació més gran (del que apareixerà un percentatge) i, sobretot, punxar en l'apartat "diccionario de estudios" on podrem consultar els estudis relacionats amb l'ocupació i tindrem molta informació sobre ells (notes de tall, perfil i eixides professionals, on s'estudia, estudis relacionats, etc) .
- versió ampliada: ens detalla de cada grup ocupacional el percentatge obtingut i podem consultar, igual que en l'anterior, el "diccionario de estudios" de cada grup. També inclou les assignatures relacionades, les aptituds i habilitats i els valors professionals.
I ací un test d'interessos que t'orientarà sobre la modalitat i via del batxillerat que més s'ajusta als teus interessos:http://www.aplicaciones.info/utiles/optestba.htm
Si tens dubtes respecte a la carrera universitària que triar, ací tens uns consells per a fer una bona elecció: http://yaq.es/reportajes/elegir-carrera
Aquesta és la pàgina del Ministeri d'Educació on trobaràs informació sobre tota l'oferta d'ensenyances (batxillers, graus, cicles formatius, idiomes, ensenyances artístiques i esportives, etc.): http://www.mecd.gob.es/educacion-mecd/areas-educacion/estudiantes.html
INFORMACIÓ PROFESSIONAL
Si vols informació sobre camps professionals pots consultar aquesta pàgina: tria professió.
Si el que t'interessa és saber com està el mercat laboral (professions amb més eixida laboral) consulta aquest mapa interactiu de tota Espanya: selecciona la província i la professió i després polsa anàlisi, obtindràs les dades dels últims anys.
Necessite orientacions sobre com fer un currículum o com enfrontar-me a una entrevista de treball.
No hay comentarios:
Publicar un comentario